luni, 7 noiembrie 2016

E vremea colindelor!



Te așteptăm  la repetițiile ce vor avea loc în luna noiembrie, două zile pe săptămână, la Universitatea de Vest Timisoara:

  • marți, la ora 20.00, în sala 204;
  • joi, la ora 20.00, în amfiteatrul A11.

În decembrie, dacă vei dori, poți să ni te alături în concertele pe care le vom avea în preajma Crăciunului și la Alba-Iulia de 1 decembrie.

Contact:
Elena - 0721.615.948; 0740.023.748
Alina - 0727.953.130

Strămoşii noştri au ştiut să aşeze pe tot cursul anului porţi către eternitate. Pentru că erau preocupaţi în societatea tradiţională să reproducă în lumea aceasta ceea ce se petrece în lumea nevăzută. Prin felul în care trăiau, prin modul în care aşteptau sărbătorile, prin cum îşi împodobeau casele şi îşi coseau hainele, încercau să reproducă lumea îngerilor, năzuiau să facă o replică a Raiului în satul lor. De aceea, sărbătorile sunt încărcate de obiceiuri care poartă simboluri evanghelice, casele parcă vor să evoce sălaşurile din Cer, straiele naţionale sunt pline de semne cusute cu tâlc, care vor să amintească de haina cu care omul a fost îmbrăcat în Rai iar uneltele de lucru sunt încrustate cu „parole” care să deschidă uşile lumii de dincolo...
De ce trebuie să ţinem sărbătorile creştineşte?
Pentru că atunci Raiul coboară pe pământ.

(Pr. Pantelimon Șușnea)