joi, 10 august 2017

Workshop de fotografie documentară









În perioada 11-15 septembrie 2017 se va desfăşura workshop-ul de fotografie documentară „Seria Fotografică” cu fotograful Gabriel Amza la schitul Găbud și în satul din apropiere. Workshopul este organizat de Liga Studenților Timișoara în colaborare cu Asociația Miscelaneu.

Pe parcursul perioadei de derulare a workshop-ului, fiecare participant va realiza o serie fotografică cu o anumită temă şi va beneficia de îndrumare din partea trainerului invitat. Vor avea loc discuții legate de fotografie și sesiuni de feedback pentru un portofoliu extins al participanților.

Gabriel Amza este un fotojurnalist și curator român. Colaborează cu NPR si VICE. Are un BA în Jurnalism de la Universitatea de Vest și MFA în Fotojurnalism de la Mid Sweden University. Momentan lucrează la crearea unui Centru de Arte Diverse „MISC” în Timișoara.
Website: http://cargocollective.com/gabrielamza și www.miscelan.eu

Schitul Sfântul Ioan Evanghelistul se găsește în vecinătatea satului Găbud, pe dealurile pitorești dintre județele Alba, Cluj și Mureș. Este metocul mănăstirii-mamă Oașa și are rostul de a o aproviziona cu tot ce-i trebuie, fiind o adevărată gospodărie înfloritoare. Schitul a devenit în ultimii ani și un centru de reînviere a tradițiilor românești printre tineri, un loc unde se desfășoară tabere de tineret, ateliere de pictură de icoane, conferințe. 

Liga Studenţilor din Timişoara se ocupă de câţiva ani cu organizarea workshop-urilor de fotografie pentru tinerii entuziaşti şi talentaţi, precum şi cu organizarea de evenimente social-culturale cu şi pentru tineri.

Aceste workshop-uri au devenit treptat tot mai cunoscute şi mai elaborate. Fotografii care au susţinut de-a lungul timpului aceste workshop-uri sunt nume cunoscute în domeniul fotografiei din România, precum: Dragoş Lumpan, Dinu Lazăr, Mihai Moiceanu, Sorin Onişor şi Andrei Butuman.
Website: http://ligastudentilortm.blogspot.ro/

Înscrieri şi condiţii de participare: 

  • Fotografii participanţi trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 35 ani. Prioritate în selecţie vor avea studenţii sau elevii înscrişi la o formă de învăţământ. 
  • Workshop-ul este pentru avansați, așadar este recomandat ca fotografii participanți să dețină cunoștințe de bază de tehnică fotografică și să fie stăpâni pe aparatura cu care vin la workshop. 
  • Pentru înscriere, fiecare fotograf trebuie să trimită până în data de 25 august 2017 prin www.wetransfer.com un CV + date de contact + un portofoliu de 20 de fotografii în format .jpg cu latura lungă de 1500 de pixeli + copie/fotografie după carnetul de student/elev (dacă este cazul). Portofoliul trebuie să includă și o serie fotografică constând într-o selecție de 5-10 fotografii. La adresa destinatarului (din fereastra www.wetransfer.com) se va completa tabere.foto.tm@gmail.com. Rezultatul selecţiei va fi anunţat până în data de 1 septembrie 2017. 
  • Selecţia va fi realizată de către Gabriel Amza, în funcţie de portofoliu. Se vor accepta maxim 10 participanţi. 
  • Cazarea și masa sunt asigurate de Schitul Gădud. Transportul este suportat de către participanți. 
  • Se va percepe o taxă de participare de 75 lei, care se va folosi pentru pentru a face pachete alimentare pentru gospodăriile din sat care vor face subiectul fotografiilor, pentru a imprima fotografii de la workshop, pentru transport local și alte necesități pentru workshop. 
  • Participanţii îşi dau consimţământul, prin înscrierea la acest workshop, că acceptă ca fotografiile realizate în cursul workshop-ului sa fie folosite de către Organizator, Liga Studenţilor din Timişoara. Drepturile asupra fotografiilor rămân în proprietatea autorului. 
  • Fotografiile nu vor fi folosite spre a aduce prejudicii de orice natură organizatorilor sau participanţilor. 
  • O condiţie aparte legată de participare la acest proiect - având în vedere mediul în care el se va derula - este ca fotografii participanţi să respecte componenta liturgică a programului (participarea la liturghie dimineața) şi să aibă o conduită şi o ţinută adecvată mănăstirii (decență în îmbracăminte). 
  • Fotografii participanţi pot veni la workshop cu un portofoliu extins de fotografii. 

Contact şi informaţii:
E-mail: tabere.foto.tm@gmail.com
Telefon: Claudia 0721387349


Evenimentul pe Facebook: aici.
Workshopurile din anii trecuți: aici.